søndag 30. november 2014

November og en hverdagsfiskers betraktninger

Denne måneden er snart slutt, og det er ikke den måneden der det skjer mest fiskemessig. Jeg har vært med på swimforbedring i et strengt hemmelig karpevann. Det var en nyttig erfaring, og støvlene mine så ikke ut etterpå. Videre har jeg vedlikeholdt stenger og sneller slik at de er i stand til våren.
Mye av det jeg skriver om på bloggen er ikke av det spektakulære slaget. Det blir mange kveldsturer, og ikke nødvendigvis langt fra folk. Mye gjennomsnittsfisk får jeg også. Men uten kveldsturer når anledningen byr seg eller fiskemuligheter i nærheten av sivilisasjonen, hadde mange sportsfiskere tatt færre turer i løpet av året. Så nå lar jeg hverdagsfiskeren få ordet:

En hverdagsfiskers betraktninger

Et blikk på været ute rettes mot bunkene med post. Så er jeg på vei tilbake til cellekontoret. Det må være en grunn til at det heter nettopp cellekontor. Det får en til å føle seg innestengt og lengte ut. Jeg skal på fisketur i kveld. Det er etter lunsj, og halve arbeidsdagen gjenstår. Endelig kan jeg logge av og gå. Kommer hjem, skifter klær. Drar ut etter middag en gang. Kontrasten mellom arbeid og fritid, mellom inne og ute, kan den beskrives med ord uten å få klisjeene til å stille seg i lang, lang rekke? Jeg tør ikke forsøke her. Det overlates til profesjonelle diktere. Jeg nøyer meg med å ta til meg inntrykk av landskap og fuglesang. Bare gå bort til fiskeplassen. Av med sekken. Montere utstyret. Gjøre det første kastet med kveldssola i ansiktet. Håper det ikke blir overtid før til neste uke. Må bruke det fine været. Så avbrytes tankene av en forbipasserende som vil ha svar på noe. Er det fisk her? Om jeg får noe? Ja, ro og fred. Den viktigste fangsten for hverdagsfiskeren.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar