onsdag 10. oktober 2018

5.10, 6.10 og 7.10 - mer høstfiske

Tok en feriedag på fredagen. Den skulle brukes til fiske. Årets siste fluetur. Da passer det å ta seg god tid til observasjoner og lengre pauser. Sesongen skal avsluttes på en verdig måte. Nå var det faktisk noen vak, og en fisk var oppe flere ganger mens jeg hadde matpause og ei nøtteskrike kom flaksende. Tørr maurflue var ørreten ikke interessert i, og heller ikke Montana. Så var det slutt. Dro opp til et annet vann, fant en odde med ettermiddagssol og gjorde noen siste kast.

 
Høstfargene har kommet


Så tok jeg skansen på at det ikke var for seint for karpefiske, og dro til Dream lake. Vannstanden var høy, og aktiviteten liten. Hvordan skal en fiske karpe i oktober? Skjære ned på mengden for? Bruke andre rigger? Prøve andre plasser? Kanskje det siste. På motsatt side av dammen kom det noen bobler. La bunnmeitetakkelet der, sammen med noen boilies. Hadde noen senenapp. Så skulle jeg skifte agn på duppmeitestanga. Like greit at takkelet kom på land, for det var napp på bunnmeitetakkelet. Grei tyngde på fisken, og lett å kjøre i åpent vann. Så skulle jeg altså få karpe i oktober. I Norge. Ikke nok med det, det var ny pers. 5750 gram og 60.5 cm. Kunne senke skuldrene på resten av turen. Det var også litt bobling nær land seint på ettermiddagen, men ingen flere fisk gadd å nappe. Mørket kom, batteriene på hodelykta var tomme, og jeg kryssa jordet på vei tilbake til bilen uten å tråkke i sauemøkk.

 
Oktoberkarpe


 
Mer høstfarger
 
 
På søndagen ville jeg prøve mortefiske igjen, i det samme vannet som klubbmesterskapet foregikk i. Har fått noen 400-grammere der tidligere, men det er lenge sida. Parkeringsplassen var like full som sist, og mange var ute på søndagstur. Satte meg i samme vika, bare for å bli bedre kjent med den plassen. Hunder og barnefamilier passerte. Ved en bratt bergvegg holdt en dykker på med å søke etter noe, men det var vanskelig å skjønne hva. Først klokka 18 kom første napp, en abbor tok maggoten. I mørket kom morten endelig, og jeg fikk to på rundt 150 gram. De blir altså større, men jeg får heller prøve mer neste sesong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar