fredag 22. desember 2017

10.12, 17.12 og 18.12 - labert røyefiske

Vinter, sol og søndag: På tide med røyefiske, som jeg gleder meg til hvert år. Første tur gikk til Øyungen, med snøfri is og strødd vei. Begynte fisket på et velkjent varp. Det eneste som skjedde av aktivitet, var noen forsiktige napp. Dro videre etter en time. På neste stoppested fikk jeg ei blankrøye rett før lunsjtid, og en abbor etter lunsj. På de neste plassene jeg prøvde, skjedde det lite, bortsett fra ett eneste napp. Uansett en fin dag i marka, og glad jeg ikke brukte den til sofasliting foran kopekassa.

Uka etter dro jeg oppover i Hakadal. Morsomt å bli liggende bak en elbil første del av turen, da jeg skulle til Elnes og fiske på Elvann. Navnet på vannet har neppe noe med elektrisitet å gjøre. Det er nok kalt opp etter utløpsbekken, Ela, og kommer mest sannsynlig av et ord for kulde. Det passa fint denne dagen, for det var hele -14 da jeg parkerte og tråkka oppover de bratte bakkene. Omsider kom jeg fram til varpet, samtidig med to andre fiskere. Det var liten aktivitet her. Gikk derfor bort til Langvannet. Der fikk jeg en abbor på blink, og prøvde balanse i noen hull. Uten resultat.Tok så turen tilbake til varpet på Elvann og fikk ei gyterøye på 200 gram i et gammelt hull. Til slutt prøvde jeg en blankrøyeplass, men fikk bare abbor der, tre stykker på 100-150 gram. En gnistrende kald dag, men hver eneste time jeg bruker i den nordlige delen av Nordmarka, er verdt det.

Dagen etter avspaserte jeg fra jobben og brukte dagen på Øyungen. Mer humane temperaturer enn dagen før. Bettet var dårlig, så mormysjkaen måtte fram. Fikk ei blankrøye og en abbor på den. På tide med plassbytte, og på den nye plassen, et varp med større dybdeforskjeller, fikk jeg ei blankrøye til, på 8 meters dybde. Deretter prøvde jeg et varp der jeg aldri har fått røye før, og det stemte nok en gang. To abbor var det eneste som kom opp. Det var ikke mange andre ute, og det kan bety at avspasering på mandager ikke er populært. Eventuelt at de fleste som avspaserer i desember deltar i rotteracet om de flotteste julegavene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar