søndag 5. januar 2020

Årets beste fisk 2019

Året 2019 var som alltid et varierende år med både opp- og nedturer. Det har blitt noen minneverdige turer, og noen turer jeg helst vil glemme.

Jeg kunne notere meg tre noe personlige rekorder: Flire (540 gram), gjedde (4500 gram) karpe (6200 gram/58.5 cm)

Hva var så de beste fiskene jeg fikk i 2019?
De beste fiskene er ikke alltid de største. I 2019 var riktignok noen av dem store, men kåring av beste fisk handler ikke utelukkende om vekt. Totalopplevelsen er vel så viktig. Var den vanskelig å få? Et resultat av en lengre satsning? Tatt under vanskelige forhold? En overraskende bifangst? Var turen hyggelig ellers? Når det gjelder vekt, kan det ikke sies for ofte at det da er snakk om vekt i forhold til artens maksimalvekt. Altså at en kilosabbor er en større fisk enn en tokilostorsk. Den som påstår noe annet er bare påståelig.

I rangert rekkefølge:

Abbor, 1300 gram

Kilosabbor er alltid et gledelig syn. Min fjerde over kiloen (sånn går det når jeg ikke har båt og ikke ismeiter). Den første fisken jeg fikk i 2019, under en klubbtur på første nyttårsdag. Og den beste fisken i 2019. Agn: Balansepilk (Karismax)


Karpe, 6200 gram
Karpefiske har blitt noe jeg har brukt mye tid på de siste sesongene. Det er ikke overraskende.
Et utfordrende fiske som byr på mye dødtid, men også stemningsfulle stunder ved vannet. Og karpene er store og sterke. Denne fisken er til nå den største jeg har fått i Dream lake. Tatt under den første turen dit i 2019, og den måtte nappe da det begynte å regne. Det skal likevel sies at jeg også hadde satt pris på en tokilos tatt på duppmeite.
Agn: Pop up-boilie (Mistral, 15 mm)


Flire, 540 gram

En overraskende bifangst. Jeg hadde ikke forestilt meg at den gamle flirepersen fra Mysenelva skulle forbedres noen gang. Flire er ikke en art jeg egentlig fisker, men ny pers er moro. Beste fisk på en tur der ingen av målartene (suter og sørv) gadd å nappe.
Agn: Pop up-boilie (Crafty Catcher, 10 mm)Ørret, 770 gram

Ingen spesielt stor ørret, men den måtte med på lista. Tatt under en prøvetur i et nytt vann på høyfjellet, med storslåtte omgivelser. Av og til klaffer det på første forsøk. Veldig god kondisjon, og den smakte også godt.
Agn: Sluk (Spesial, 7 gram) (Helt typisk spinnfiske etter ørret)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar