søndag 5. januar 2020

27.12, 28.12, 31.12, 1.1 og 2.1 - romjuls- og nyttårsfiske

Litt frisk luft etter julefeiringa trengtes. Dro til Øyungen for å fiske røye. Fisket her har vært dårlig de siste sesongene, og det spørs hvordan skogsrøya i Nordmarka tåler stigende temperaturer. Får håpe røyefisket i Nordmarka ikke bare blir et minne. Vannet er av det riktig trivelige slaget, så jeg greier alltids å sette av tid til fiske her uansett. På det første varpet jeg besøkte fikk jeg en abbor. På det neste fikk jeg to til, og hadde noen røyenapp. På det siste varpet var det helt stille. Noen skiløpere prøvde seg på det sparsomme snødekket. Det var sol og nesten vindstille, men kaldt, En fin dag i marka. Kanskje blir det en tur etter ørret hit på vårisen?

Neste tur gikk til et vann med mulighet for stor abbor og bifangster i form av ørret og kanskje til og med canadarøye hvis en får sju rette i tipping. Jeg tipper ikke, og får da heller aldri sju rette. Været hadde gjort helomvending. Fra sol til vind og snø, men jeg har faktisk fått fin abbor i det vannet ved lavtrykk. Det tok litt tid før jeg fikk fisk. Tre abbor på mormysjka. Et vanskelig vann viste seg fra den vanskelige sida.

På nyttårsaften var det tid for gjeddefiske igjen. Isen hadde blitt blank etter mildvær. Første napp kom allerede 10 minutter etter at jeg begynte fisket. Opp av hullet etter forskriftsmessig landing med gjellelokkgrep kom det ei stuttjukk gjedde. Sik er tydeligvis næringsrik mat. Den var ny pers, 4500 gram. Så gjenstår det å få gjedde på over 5000 gram i 2020. Måtte fortsette å fiske med ett agnfisktakkel pga. mangel på agnfisk fram til jeg endelig fikk en sik og en abbor. Fant ut at jeg ville bytte plass, til den lovende grunna jeg besøkte på forrige tur. Der skjedde det ingenting. Men plassen skal ikke avskrives for det.

Ville ut første nyttårsdag. Den planlagte klubbturen til Lyseren måtte kanselleres, så jeg dro på en kort tur i et nærvann, og bestemte meg for å være fornøyd med det jeg eventuelt fikk av fisk. Det var en typisk første nyttårsdag, gråkald og med sur vind. Ordentlig dagen-derpå-stemning. Hørte ingen raketter. Alle hadde vel blitt brukt opp. Måtte tråkke mye rundt på isen før jeg endelig greide å lure opp tre abbor på mormysjka.

Dagen etter hadde jeg tatt en feriedag. Planen var ny gjeddetur. Begynte i området der jeg allerede hadde fått sesongens første gjedder. Det var ingen nyttårskonsert for angeldonvipper med bjelle, men jeg fikk litt påfyll til agnfisklageret. Bytta plass og slepte pulken med meg til et grunneplatå, et annet enn det jeg besøkte sist. Fikk ei snipe på rundt to kilo på takkelet som var plassert nærmest land, men ingen flere agnfisk. Noen var ute og gikk på skøyter på den blanke isen, mens noen andre hadde med seg en spark som så ut som en museumsgjenstand.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar