tirsdag 9. april 2019

Samletråd for siste isfisketurer - 15.3, 22.3, 24.3, 25.3 og 30.3

Det får bli en samletråd som oppsummerer den siste delen av isfisket i mars 2019. Motivasjonen for å blogge har ikke vært helt som den bør. Men nå prøver jeg igjen.

Sliten etter mye å gjøre på jobben var grunnen til at jeg ikke kom meg opp tidlig på den første turen, og det fikk jeg svi for. Det lønner seg jo å være ute når fisken spiser. Men det er også viktig å komme seg ut, og da skiføret var litt vanskelig, kunne jeg jo fiske. Et alternativ ville være å møte opp seinere og fiske fram mot solnedgang, men da ville det nok bli vanskelig å finne et sted å parkere. Fisket begynte med to abbor på dropshot på en god, gammel plass. Så prøvde jeg en helt ny en. Ei vik med noen vindfall helt innerst og 3.5-4.5 meters dybde. Helt ytterst i vika var det betydelig dypere. Fikk en abbor her, og det bør da være en interessant plass for flere andre arter også. Håper jeg. Gikk bort til et område med noen vindfall på motsatt side av vannet og fikk to abbor og en mort. Ikke det helt store resultatet, men fikk tatt ei lang matpause, hvilt ut etter ei masete arbeidsuke og hørt på svartspetten.

Så spoler vi fram til fredagen. Hadde blitt sykemeldt, men det går an å stå opp om morran for det. Også for vanlige lønnsmottakere, ikke bare pølsespisende eksstatsråder i løgn-og-bedrag-bransjen (bedre kjent som PR-bransjen). Grei temperatur og nok agnfisk i fryseren fikk meg til å prøve gjeddemeite igjen. Prøvde en ny plass først. Plasserte et takkel på to og en halv meters dybde og et på fire meter. Hadde et napp på det grunneste. Kjentes ut som ei snipe. Ingen katastrofe at fisken ikke kom opp, altså. Det var det eneste som skjedde den dagen, til tross for plassbytte, og da satte jeg meg i et område der Andreas og Simen i klubben har fått gjedde.

Søndagens fisketur gikk til et vann i Nordmarka for litt hyggefiske etter abbor og røye, kanskje også ørret. Det var ganske vanskelig føre på isen, med bløt overis. Fikk tre abbor på mormysjka. Ellers observerte jeg et vårtegn: En enorm gåseplog. Noen andre fiskere satt på et varp i nærheten av der jeg var, og fikk noen små blankrøyer.


Fotspor. Overis en kan tråkke gjennom er ikke moro.Mandagen gikk med til et nytt gjeddeforsøk for å bruke opp de aller siste agnfiskene. Klokka 09.30 var det napp på siken jeg hadde plassert på seks meters dybde. Riktignok bare ei snipe på 2200 gram, men artig med litt trening i å kjøre fisk. Da agnfiskbeholdningen var slunken, gikk jeg til ei grunn vik der siken ofte dukker opp. Der fikk jeg noen abbor, og hadde et mystisk napp jeg ikke greide å kroke. Gjedda så jeg ikke noe mer til, men i løpet av de siste timene jeg satt på isen, hadde det rukket å bli varmt og trivelig. En riktig fin vårdag. Med den turen satte jeg punktum for vinterens gjeddesatsing. Lærerikt, og jeg fikk noen gjedder også. Det blir nok til at jeg prøver neste vinter, og da håper jeg den større fisken er med på notene.


Angeldonfjær med bjelle. Ismeitets svar på Volvo 240.


Og så var det siste isfisketuren for sesongen. Hadde fått vite om ei grunne som kunne være interessant med tanke på abbor. Den burde prøves. Og det gjorde jeg. Isen hadde nå blitt lett å gå på, helt uten snø. Grå våris. Grunna var to meter dyp på det grunneste, i alle fall så grunt som jeg ville prøve. Fikk to abbor på denne grunna. Lengre nordover kunne jeg se tre skikkelser ute på isen. Gikk bort for å hilse på. Det var Andreas, Jon og Jonas som satt og hadde diverse gjeddestenger ute. De hadde fått sik og abbor, mens gjeddene ikke ville spise. Det kom en regnbyge, og svartspetten klagde inne i skogen. Prøvde litt mormysjka og dropshot, og fikk en sik til slutt. Så da har jeg litt agnfisk til neste gang jeg fisker gjedde. Inne ved land var overisen så bløt at jeg gikk gjennom. Sesongen er dermed slutt. Neste gang jeg blogger om fiske, er det nok om fiske i åpent vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar