torsdag 30. mai 2019

Fisketurer i mai 2019

Så har det blitt mai. Måneden med mange fridager. Muligheter for bra fiske når det virkelig klaffer. Helst skal en rekke alt på en gang, og måneden burde vært dobbelt så lang.

Den første mai rakk jeg en formiddagstur i fint vær i et markavann for å se om ørreten var sulten. Det var masse hvitveis i veikanten. Begynte med aktivt bunnmeite et sted med rein bunn. Min indre Stig Werner sa at jeg heller burde gå over til spinnfiske. Jeg gjorde det, og fikk årets første ørret. Stor var den ikke, men på en slik kort tur er det viktig at det napper. To andre fiskere var ute, men jeg så ikke om de fikk noe. Det var også mye folk i telt langs vannet. Rakk noen kjappe kast her og der i nærheten av teltplassene, og gikk når det begynte å komme lyder fra teltet. Et sted på vannet var det den reineste campingplassen. Enkelte har virkelig ikke godt av å se Lars Monsen på tv.
Dro så hjem for å feire dagen med diverse arbeidersanger på Youtube.

På neste tur, 11.5, var jeg ute nok en formiddagstur. Nå med matchstang og maggot i regnbygene.Fiske med glidedupp nær en dypkant ga meg en abbor. Hyggelig når det napper i regnværet. Korte turer gir kanskje ikke all verdens resultat, men jeg vil heller ikke slite meg ut så tidlig i sesongen. Det var også noe insekter ute, og jeg så en vakende fisk.

15.5 tok jeg en kort kveldstur i Akerselva. Mye snerk på elva for anledningen. Til tross for at OFA hadde satt ut ørret nylig, var det ingen tegn til fisk.

Så var det nasjonaldag. Dro opp til et lite myrtjern med flagg og fluestang. Det var noen vak å se, og to fisk var oppe etter maurflua. Vanskelig å se hva fisken spiste av insekter, så da kunne jeg bruke ei attraksjonsflue. Så dro jeg oppom et større vann. Der var det ingen vak å se, og vannstanden var høy. Kanskje litt tidlig?

 
Hurra! Fint i Nordmarka på nasjonaldagen. Beklager den skjeve horisonten. Ikke lett uten stativ.


Den 18. hadde jeg karpefiskabstinenser etter ørretfisket. Da været ikke var videre bade- og grillvennlig bestemte jeg meg for en tur til et berømt og lett tilgjengelig karpevann. Tok med passe lite utstyr for å kunne flytte meg hvis jeg følte for det. Glemte meg bort og satte i gang med fiske umiddelbart i stedet for å kikke etter fisk først. Så ingen tegn til fisk. Men har kommet i gang med karpefisket, tross alt. Bytta plass en gang, men på den nye var det vel grunt etter min smak, og gikk tilbake igjen. Bare gjøken og noen tenåringer lagde lyd. På alle måter en stille og rolig kveld. Hadde et senenapp rett for solnedgang.

Dagen etter dro jeg tilbake til myrtjernet. Mye vaking, mest midt utpå. Etter mygg? En fisk var oppe etter flua. Tydeligvis mye smått der nå, så kommer neppe tilbake i år. Fant et nytt myrtjern. Der var det mindre aktivitet.

25.5 dro jeg på en trøstetur til elvestubben som pleier å være bankers. For en gangs skyld mye vann i elva, så kanskje var det muligheter for større fisk. På det tredje driftet satt det en ørret på hareørenymfa. Fikk seks til. Ingen store, men det var helt nødvendig med en tur der det faktisk gikk an å få noe. Og til og med bekkørret slåss bra på ei femmerstang i sterk strøm. Etter to timer var jeg fornøyd og dro videre til en odde jeg av en eller annen grunn finner interessant. Mye granpollen på vannet og spredt småfiskvaking langt utpå. Ikke mye insekter å se. Fortsatt for tidlig? En god anledning til å finne fram termosen og slappe av på bredden. På vei hjem traff jeg klubbkamerat Madsen som var ute for å rekognosere. Vi var enige om at det var lite vaking å se.

 
Bekkørret.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar