mandag 21. august 2017

Feriefisket 2017

Det begynte med en morgentur til klubbvannet. Da alt var klart for fiske, så jeg ei gruppe med fisk cruise rundt midt utpå. Av og til var det noen som viste seg nærmere land også. Prøvde derfor med flytebrød, men nådde ikke helt fram. Da måtte det bunnmeites, og det resulterte i et napp under frokosten. Så fikk jeg en skjeller på 3-4 kilo. Feilkroka, viste det seg. Og så kom trøstefisken, en skjeller på rundt kiloen tok hairriggen med tre maiskorn. Fant noen karpeskjell på bakken, så det var vært tjuvfiskere ved vannet. Ikke bra. Bytta swim og takkel - gikk over til løftemetoden. Det resulterte i ei karpe som kjørte seg fast i vannliljene, og så en suter.

Deretter bar det til fjells. Tok noen kveldsturer til "tjønnan". På første tur fikk jeg se en fin ørret, så fjorårets lave vannstand har ikke tatt knekken på fisken her. Disse turene ga noen mindre ørret opp til 400 gram på spinnfiske, og jeg mista en fisk på 0.5-1 kilo. Ingen større fisk kom på land, altså, men feriefiske skal først og fremst være rekreasjon. Av og til er det jo greit å senke skuldrene og kose seg på tur. Så ville niesa mi være med på en fisketur, og vi dro bort til ei fiskebrygge en formiddag med regnvær. Å fiske med dupp og toppknytt var moro, og at det var regnvær, gjorde ingenting. Dessverre fikk vi ikke brukt håven, for vi fikk ikke fisk. Dessverre ikke helt enkelt å få fisk på dagtid i det klare vannet. Heller ikke for onkel, som prøvde å etterlikne Alan Scotthorne med matchstang og waggler. Viktigst var det å lære bort at fiske er moro, også når en ikke får fisk.

Vannføringa i Folla var passelig, og de store nedbørsmengdene hadde vi ikke. Prøvde flere lovende plasser, og det var noe vaking på hver tur. Fikk ørret på både nymfe og spinnfiske, og hørte traner under fisket. Ikke hver dag det skjer.

Siste feriefisketur skjedde da jeg var hjemme igjen. Nok en morgentur til klubbvannet. Observerte igjen cruisende fisk langt utafor kastehold. Fikk likevel fisk på bunnmeite. To mindre skjellere var morsomme å kjøre på avonstanga. Den siste timen brukte jeg på blanking i nabodammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar