tirsdag 4. desember 2018

13.11, 20.11, 27.11 - lakekvelder

Klubben satte i gang en serie med kveldsturer etter lake, også kalt meitetirsdag. Målet var å prøve ut forskjellige plasser. Lakefiske er et annerledes fiske, som må prøves. Det foregår i mørket, og i en periode det ikke er mye annet fiske som frister. I hvert fall ikke i mørket på en hverdag. Og så er det en torskefisk, den eneste som lever i ferskvann. Selve metodene som brukes er unektelig torskeaktige. Bunnmeite med kraftig utstyr. Eventuelt isfiske med tunge pilker om vinteren. Første kveld var vi sju stykker som møtte opp på en plass i Vorma. Vannet var brunt etter regn, men det har visst ikke mye å si. Strømmen var svak. Etter en times fiske kunne jeg lande turens eneste lake, på 650 gram. Den gikk det greit å vinsje inn. Ellers fikk Anders og Øystein hver sin bifangst i form av stam. Flott fisk på 2320 og 2000 gram.

På neste tur var det kuldegrader. Vi dro til Glomma, til en storlakeplass med sterk strøm. Minst 80 gram måtte til ute i hovedstrømmen, litt mindre nærmere land. Hadde tatt med ei feederstang og reker for å se om det gikk an å få stam på den plassen også. Vi klumpa oss sammen i det samme området, og så var det bare å stirre på knekkelyset og åpne termosen. Andreas fikk ganske raskt en lake på 1600 gram. Vi var flere som hadde noen forsiktige napp.

På siste tur var det kaldt, og litt redusert oppmøte. Vi slo oss ned nedstrøms et kraftverk med Karlsvogna over oss på himmelen, og toget som kjørte fram og tilbake på motsatt bredd. Jeg greide å få turens eneste lake, et lite krek som var stivfrossent i løpet av kort tid på land. -10 og klarvær er ikke lakevær. Vi brukte ellers mye tid på å gå rundt for å holde varmen, for vi hadde glemt ved. For den som er interessert i metoder, kan jeg nevne at jeg brukte et omvendt paternostertakkel og fiskebiter som agn, karpestang med 2.75 punds testkurve og en baitrunner med 0.35-sene. Vanligvis brukt til karpefiske, men funker også til lake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar