mandag 7. januar 2019

2.1 og 6.1 - mer isfiske

Hadde fri onsdagen, og tok en liten kosetur i et nærvann for å få midtvintersfølelsen med treig abbor.  Komme til hektene etter pangstarten. Få beina på jorda igjen.  Fikk raskt en abbor på rundt 200 gram på pimpel, og et annet sted på vannet fulgte tre mindre, pluss en mort. Imens tråkka folk rundt på turstien. Viktig å holde seg i form. Både for toppledere og trygdemottakere. Og beboerne i Ullevål Hageby må mosjonere litt før de setter seg ned og skriver kronikk. Gjorde en avstikker til et mindre tjern  der det går ørret av grei størrelse, men det var det helt stille.

Så hadde det blitt søndag. Hva er vel bedre enn å forberede seg til ei uke på jobb med litt fiske? Blankisen på Lyseren måtte utnyttes. Kjørte gjennom et søndagsstille Ytre Enebakk. Vel framme ved vannet rakk jeg å se en kjent meiteveteran laste pulken og begi seg utpå. Hadde nå bestemt meg for å prøve å finne den derre grunnetoppen igjen. Det gjorde jeg faktisk. 3.5 meter var det der. Men ikke fisk. Gikk derfor ut på flaket, og hadde noen napp. Det var mye skøyteløpere ute. Bra at folk ikke bare trener på treningsstudio eller driver med hallidretter, men kommer seg ut.
Det var stille resten av dagen. Noen andre fiskere hadde fått en kilosabbor, men ellers hadde det vært treigt. Hadde også gleden av å høre den tidligere omtalte meiteveteranens nappalarmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar