søndag 3. januar 2016

Sånn derre årsrapport - 2015

Hva skal jeg si? Noen nedslående turer og noen lyspunkter. Sånn er det bare.

Vinter
Fiske etter de vanlige vinterartene, abbor, røye, og for meg, ørret. Ingen store fisk, men en håndfull abbor på 3-400 gram som beste resultat. Det viktigste var å få besøkt nye vann med gode muligheter for større fisk. Det gjorde jeg da også.

Vår
Trist. Kjølig. Lite liv, både i marka og i elvene. Manglende motivasjon bidro også til at jeg helst vil glemme våren 2015. Rett og slett.

Sommer
Litt bedre. Etter en kjip vår var turene til klubbvannet en opplevelse. Fisken var faktisk interessert i å nappe. Fikk karpe i vanlig størrelse. Merkelig nok ingen på dupp, bare bunnmeite gjaldt denne sommeren. Største sommerkarpe veide 2700 gram, og jeg fikk hilst på en større en. Så fikk jeg en stam på 1825 gram på flytebrød og rota bort noen som kan ha vært større. Besøkte også et kjent vann i tjukkeste Høland, med masse småfisk som resultat. Skal jeg dit en gang til, får jeg bruke mye større agn. Da når kanskje de store fram i tide. Men jeg var særdeles heldig med været. Den årlige Vestfold-turen tok jeg også, med karuss rett over kiloen som resultat. Den største veide 1080 gram. Artig at også øvredammen gir fisk. Ellers fikk jeg tid til de vanlige kveldsturene i marka. I ferien var jeg lite motivert for fiske den første uka. På fjellet greide jeg å få noen passe store middagsørret i "tjønnan", og så kunne fluestanga brukes for første gang dette året.

Høst
Mye vekslende vær og vekslende fiske. Klubbdammen fortsatte å gi fra seg karpe. På en av turene var jeg så lei av å få fisk at jeg pakka sammen, gikk ned til dammen nedstrøms og var fornøyd med å sitte og blanke der. På den siste turen i september kunne jeg notere ny karpepers med en skjeller på 3650 gram, tatt på frilinefiske. Hadde også tre turer til abborvannet i marka. Fikk en halvkilos på jigg på første turen. Ellers var det stille. Så fant jeg ut at det var greit med fiskepause, for å unngå å bli lei. Den varte fra midten av oktober til midten av desember. Da la isen seg endelig. Minst to uker forsinka, spør du meg. Til og med Ruter greier å unngå så store forsinkelser. Jeg dro ut for å fiske røye, slik jeg pleier. Varpfiske etter røya er det morsomste fisket i Oslomarka, til tross for at det sjelden er noe størrelse på fisken.
Høsten 2015 fikk jeg vært med på to morsomme fiskerelaterte arrangementer. Det første var Oslo fiskefestival. Kort oppsummert var den en suksess med knallvær, god stemning og masse folk. Vi som sto på NMU-standen fikk vist de besøkende at sportsfiske er mer enn laksefiske i fellesferien. Jeg fikk også somla meg til å kjøpe billett til Gullkroken. Også en trivelig opplevelse, der Kristopher Schau var konferansier. Han greide å geleide publikum gjennom kvelden uten å smake på uspiselige ting, slik vi husker at han gjorde på 90-tallet. Det eneste som kunne vært bedre, var toalettfasilitetene der nede på Chateau Neuf. Toalettene var i dårligere stand enn da jeg studerte og oppholdt meg i det bygget en del. Køene hadde blitt lengre også, og jeg vurderte der og da å gå over til bleier.

Årets beste fisk:

Karpe, 3650 gram, klubbdammen. Ingen stor fisk, heller ikke i klubbvannet, men likevel hyggelig at karpepersen kryper oppover. Tatt på friline med ert/maggot. Forrige pers fikk jeg på flytebrød. Skal jeg nå prøve å få en 5-kilos på dupp?

Karuss, 1080 gram, Bugårdsdammen. Jeg har fått større, og fra langt vanskeligere vann, men blir alltid imponert over karuss over kiloen. Alltid en velkommen fangst.

Stam, 1825 gram, Nitelva. "Four-pounder" fra helt ny kulp, tatt på flytebrød. Både klaff på nytt sted på første forsøk og metodevalg gjør dette til en fisk jeg vil huske.

Abbor, 580 gram, Nordmarka. Lav vekt i forhold til det målet jeg helst vil nå, men i vannet der ett napp og én fisk per tur er vanlig, må jeg si meg fornøyd med denne skogsabboren. Så får jeg se om det går an å få en større fra isen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar