onsdag 15. juni 2016

Diverse fiske - 7.6, 10.6, 11.6, 12.6, 14.6

Det har blitt noen korte og lengre turer med variert fiske og variabelt resultat.
Første tur innebar mer stamfiske. Tok med loff, mais og reker, og var dermed forberedt på både flytebrødfiske og duppmeite. Prøvde de samme plassene som sist. Vannstanden hadde gått noe ned. På den første plassen var det ingen bever å se denne gangen, og heller ingen fisk av interessant størrelse. Kjørte ned til "gode gamle"-plassen. Måtte hive ut noen brødbiter først, og en av dem forsvant rett ved glattstrømmen før stryket. Det var signalet om at flytebrød kunne prøves. Jeg fikk da også en stam der. Den svømte oppover kulpen. Hadde den gått motsatt vei, ville den gått rett ned stryket. Så stam er en fornuftig fisk. Denne fisken veide 1800 gram og var tydelig utgytt. Gikk oppover elva. Enga var helt gul av blomster. Så ut som en reklamefilm. Fant meg en mindre kulp. Så en stam på rundt halvkiloen som tok rekebitene jeg kasta ut, men den ville ikke ta.

Neste tur var en kort spinnfisketur. En del av vitsen var å prøve jiggfiske med texasrigg. Riggen fungerte som den skulle. Ingen bunnapp, og jiggen gikk fint i vannet. Fisk var det dårlig med. Så noen følgefisk og hadde et napp.

Lørdag 11. var det på tide å få årets første karpe. Dro bort til klubbdammen. Noen av de andre, faste fiskerne kunne melde om fisk i håven. Begynte med duppmeite nær ei vannliljeklynge etter foring med erter og hampfrø. Så noen bobler her og der, så fisken måtte da spise. Mista en fisk som gikk fast i vannliljene. Brukte D-Fender-stanga, og det gikk greit å kaste dupptakkelet med den, men neppe ideelt. Bytta plass og metode, gikk over til frilinefiske. Fikk først en suter, og så ei mindre skjellkarpe. Ellers var sommerkvelden lys, og det var mye knott de siste timene.

Har brukt mer tid på fluefiske i år enn i fjor. Leserne av bloggen er kanskje ikke interessert i den slags, men det skal sies at metoden er morsom. Det var sommer, sol og søndag, og da det hadde vært mye vaking på foregående turer med sveipa, tok jeg turen til et myrtjern med mye fisk. Det var jevn vaking, og mye fjærmygg ute på tur. Typisk nok sto mesteparten av fisken ved ei grunne med siv og tjønnaks midt utpå. Gikk oppover innløpsbekken, og der hadde jeg et slag etter flua, i det minste. Den største naturopplevelsen hadde jeg på vei hjemover. Passerte et tre og hørte skriking. Det kom fra noen grønnspettunger, og mor var travelt opptatt med å mate dem. Men hvor var Sverre M. Fjelstad?

Så var det en av disse hverdagskveldsturene. Det var meldt om vulgata i marka. Tidligere har jeg opplevd selektiv fisk mens jeg var utstyrt med spinn- eller meiteutstyr. Nå ga jeg fluefisket en sjanse til. Kjenner til en odde der det går an å kaste med flue uten å bruke vadebukser, og ofte kan fisken vake nær land også. Det var jevn vaking, nok en gang mye fjærmygg å se, og seint på kvelden kom det dalende ned noen vulgataspinnere som la seg på vannet for å dø. Hadde to slag etter Parachute'n.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar