fredag 26. mai 2017

Fettfinnefiske - 13.5, 21.5, 23.5, 25.5

Begynte fisket i Nordmarka med en kort tur der det faktisk lå snø på bakken. Bare veier muliggjorde sykling oppover. Ved første vann var det 10 cm snø på myra. Skall etter fjærmyggklekkinger lå og fløyt inne ved land. Ingen vak å se. Prøvde blindfiske med Montana. Dro videre til et større vann. Så tre vak og noen få fjærmygg.

Neste tur begynte med tåke, men oppklarning etter hvert. Besøkte samme vann som sist. Ingen aktivitet på det første vannet - et myrtjern. Ved det større vannet var det faktisk ganske folksomt, med telting og bålbrenning. Jeg fant en ledig plass til slutt. Et lett tilgjengelig sted der det vanligvis sitter folk. Ikke denne dagen. Så ett eneste vak langt utafor kastehold. Dro ned til myrtjernet igjen, men så ingen vak der. Hørte svartspett og så en frosk. Av insekter så jeg ei døgnflue, noen fjærmygg og en flygemaur. Dette fluefisket kan fortone seg som mystisk til tider, ja, det reineste snåseriet. Kanskje må jeg ty til nettopp snåseri for å mestre det?

Så en kort kveldstur til Akerselva. Det var en del vann i elva. Prøvde lettspinnfiske og friline med maggot. Hadde noen forsiktige napp på det siste. På et svaberg prøvde noen gutter å forfriske kroppen med et tidlig bad. Det var visst kaldt...

Ny tur med fluestang på Himmelspretten, med håp om vaking. Begynte ved en elvestrekning der jeg har fått fisk før. En bra plass for å få tilbake håpet etter turene uten vak. Det var lite strøm i elva, og ingen aktivitet. Dro videre etter en times fiske. Greide også å fylle den ene støvelen med vann etter å prøvd å stå på en stein som var løs. Med sol og høy temperatur skulle det gå an å få støvel og sokk halvtørre i løpet av turen. Neste plass var en innos. Har vært der to ganger før, uten resultat. Svak strøm også her, og vaking. Men ikke slike vak der fisken går klar av vannet. Fikk to ørret på hareørenymfe, og kunne nyte det fine været. Når det ikke vaker, er fluefisket meningsløst. Og det kan være mye folk i Nordmarka på en fridag, med fare for at turen ikke blir fredelig og avkoplende. Men der jeg var, var det ingen, og det kort vei fra ei av de mer populære rutene for turer i marka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar