fredag 1. mai 2020

Påskefiske 2020

Ikke dra for langt. Holde avstand til andre. Høres ikke vanskelig ut, men når tusener av mennesker må holde seg borte fra hytta og lufte seg i de samme områdene, kan det by på vanskeligheter, som å måtte passe seg for joggere som trener tre i bredden.
Først en kortreist morgentur til den lokale elva 7.4, for å se om det gikk an å få abbor på jigg. Vårfiske etter abbor fra land har forblitt uprøvd. så det var på tide å få prøvd det også. Oslo er riktignok ikke Skåne, og stimer med fisk som hiver i seg laue kan glemmes. Men hvorfor la være å prøve? Det endte med blanking, men ei snipe fulgte etter jiggen, og jeg prøvde noen kast med spinner i et stryk, og da var det en ørret som nesten lot seg friste. Det var heldigvis lite folk ute, og enklere å holde avstand enn antatt.

Soloppgang ved Akerselva

Så gikk turen til Indre Østfold 8.4.
Ingen problemer med å holde avstand når de nærmeste menneskene kjører forbi i bil og vi har en åker mellom oss. Lite vann i den lille elva, og svak strøm. Lerka og flere av de andre fuglene (ikke gjøk, for den hørte jeg ikke) i den kjente barnesangen lagde lyd og minte meg om at det er vår. Av de fire plassene jeg prøvde før lunsj, var det bare aktivitet på én. Et forsiktig napp som kunne være stam. Den kom seg unna i et for tidlig tilslag. Husk: Ikke gjøre fullt så tidlig tilslag neste gang. Dro videre oppover og prøvde to nye plasser der elva er grunnere og strømmen sterkere. Den ene av dem var en stor kulp med ei bakevje som bør være verdt å prøve med mer vann i elva.

Marsipan til fiskeren, reker og mais til fisken

Ny tur til den lokale elva 10.4. Den var kaldt om morgenen. Så kaldt at det la seg noen isflak på ei bakevje. Fikk trent på dropshotting i en kulp. Ingen napp.

En kveldstur til en god, gammel plass i Nitelva 13.4 fikk avslutte påskefisket. Hadde fått meldinger om passe vannføring i elva. Det var sur vind, men jeg hadde med varm drikke på termos og lange underbukser. Kulpen var den samme, gamle, med en strømkant der det kan stå stam. Den var ikke hjemme, men det var et fint gjensyn med en fin plass der jeg har fått stam på over 2000 gram tidligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar