søndag 8. mai 2016

3.5, 5.5 og 7.5 - fettfinnefiske

Den første turen var en kort kveldstur øverst i Akerselva. Denne elva er igjen åpen for fiske, og bra er det. Med både bussholdeplasser, rekkehus og gamle industribygninger som kulisser er dette en trivelig plass for gatefiske. Elva gikk stor etter regnværet noen dager før. Hadde faktisk et napp i ei bakevje, men ingenting mer skjedde.

Neste tur var en formiddagstur på himmelspretten. Også til Akerselva. Vannstanden hadde gått litt ned. Det var ikke antydning til snerk på elva, så Oslolosens beskrivelse av elva som "ei åre av snerk" medfører ikke riktighet. Annet kan vel ikke ventes når Harald Eia, som trådte sine barnesko i Bærumsbygden, kler seg ut som østkantgutt. Jeg var utstyrt med lettspinnstang, en boks med spinnere og en boks med maggot. Prøvde spinnfiske i de dypere kulpene, og frilinefiske med maggot i strykområdene. Uten at det på noen måte resulterte i bøy på staget.  Industrien har for lengst blitt lagt ned, og bygningsmassen bemannes nå av kontorister og "noe innen media". Mens industriarbeiderne enten har dødd av tæring eller gått til grunne i trygdeleiligheter på Sagene, har Akerselva gått fra å være et avløpsrør til en kilde for rekreasjon. Så håper jeg at Vann- og avløpsetaten for framtida unngår slike tabber som ødela elva sist.

Til slutt følte jeg for å bruke fluestanga i Nordmarka. Møtte opp ved et tjern nesten ingen kjenner til, der jeg fikk en 300-grammer en gang. Omgitt av flytetorver som får meg til å tenke på hengemyra i Hunden fra Baskerville. Satte av en halvtime til å observere vak og insektliv først. Den kunne oppsummeres med ingen vak, og enkelte fjærmygg i lufta og på vannet. Til gjengjeld var det mye frosk som svømte rundt. Så da gikk jeg i gang med blindfiske med nymfe. Inne ved land var det en liten ørret som tok i det jeg skulle heve stanga til et nytt kast. Så da har jeg fått hele to fisk i det lille myrtjernet. Dro videre til et større tjern. To yngre fluefiskere kunne melde om lite vaking. Fortsatte derfor med blindfiske til ingen nytte, men fikk nyttig kastetrening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar