onsdag 4. januar 2017

29.12, 30.12, 31.12 - romjulsfiske

Første tur var en lavterskeltur etter sykdom. Til et sært, lite tjern med mulighet for stor abbor. Så sært at det holder å prøve der én gang i året. Begynte å fiske på en plass der det har blitt tatt stor abbor, og fikk umiddelbart to mindre abbor på balansen. Ellers hadde jeg med utstyr til dropshot-fiske og fikk øvd litt på det. Tåka kom og gikk, og det var stålis. Godt å komme seg ut igjen.

Neste tur gikk til et større vann der det også går stor abbor. Begynte å fiske med mormysjka og fikk da tre abbor på det, men de større var ikke med på notene. Hadde med dropshot-jigger denne gangen også, og fikk øvd inn en slags røyeblink-teknikk. Ikke sikker på om balanse er tingen til abboren i akkurat dette vannet, derfor dropshot.  Det var mange skøyteløpere ute. Siste fisk fikk jeg i det siste hullet for dagen. Det var en sik. Noterte meg på veien hjemover at Hakadal er et sted der folk gjør seg flid med å pynte huset til jul. I alle fall utvendig.

Nyttårsaften var det på tide å avslutte en laber røyesesong. Nå var det overvann på blankisen, og røyehimmel da jeg satte i gang. Jeg fikk ei blankrøye og 5 abbor, for å få gnidd inn at røyefisket har vært dårlig. Likevel en trivelig dag ute, og hadde med dadler og brente mandler for å kose meg litt ekstra på den siste fisketuren i 2016. Også mange skøyteløpere ute denne dagen.
Takk for 2016.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar